Skip to main content
Kuchnia Kaszubska i Pomorska
Kuchnia kaszubska i kuchnia pomorska składają się głównie z dań rybnych. Łatwy dostęp do zbiorników wodnych zarówno ryb słono jak i słodkowodnych, sprawił, że stały się one głównym składnikiem tej kuchni. Potrawy rybne urozmaicano spożywając je z warzywami, ziemniakami lub chlebem. W kuchni kaszubskiej i kuchni pomorskiej poza rybami sporą popularnością cieszy się drób, głównie gęsi.

 {module Reklama - Czerwona Responsywna}

Polewka z kminku

Polewka z kminku to mało znana zupa pochodząca z regionu Pomorza. Poniżej prezentujemy przepis na polewkę z kminku, która jest szybka i tania w przygotowaniu. Polewka z kminku nie należy do dań wykwintnych,...

Śledzie w jabłkach

Śledzie w jabłkach to jeden z wielu przepisów kuchni kaszubskiej na przygotowanie śledzi. Osoby lubujące się w potrawach ze śledzia, zachęcamy do zapoznania się z tradycyjnym przepisem kuchni kaszubskiej...