Kuchnia Kaszubska i Pomorska
Kuchnia kaszubska i kuchnia pomorska składają się głównie z dań rybnych. Łatwy dostęp do zbiorników wodnych zarówno ryb słono jak i słodkowodnych, sprawił, że stały się one głównym składnikiem tej kuchni. Potrawy rybne urozmaicano spożywając je z warzywami, ziemniakami lub chlebem. W kuchni kaszubskiej i kuchni pomorskiej poza rybami sporą popularnością cieszy się drób, głównie gęsi.
 

Polewka z kminku

Polewka z kminku
Polewka z kminku to mało znana zupa pochodząca z regionu Pomorza. Poniżej prezentujemy przepis na polewkę z kminku, która jest szybka i tania w przygotowaniu. Polewka z kminku nie należy do dań wykwintnych,...

Śledzie w jabłkach

Śledzie w jabłkach
Śledzie w jabłkach to jeden z wielu przepisów kuchni kaszubskiej na przygotowanie śledzi. Osoby lubujące się w potrawach ze śledzia, zachęcamy do zapoznania się z tradycyjnym przepisem kuchni kaszubskiej...

Żaden utwór zamieszczony w Portalu PolskaTradycja.pl (www.polskatradycja.pl) nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie, bez zgody właściciela serwisu.

Prośbę o zgodę należy kierować do Redakcji Portalu na adres redakcja(at)polskatradycja.pl. Zgoda udzielana jest w formie pisemnej lub elektronicznej.

Rozpowszechnianie utworów, po uzyskaniu zgody, możliwe jest tylko pod warunkiem podania bezpośrednio pod publikowanym utworem informacji o źródle pochodzenia (polskatradycja.pl) oraz odnośnika do strony źródłowej (link z atrybutem rel=”follow”). Niniejsza klauzula nie dotyczy użytkowników Portalu, linkujących utwory zamieszczone w Portalu w mediach społecznościowych.