Kuchnia małopolska – inaczej galicyjska – kształtowała się pod wpływem kuchni austriackiej, głównie wiedeńskiej. Bardzo popularne są bowiem jajka po wiedeńsku czy sernik wiedeński. Nie mniej kuchnia małopolska nie stroni od tradycyjnej kuchni polskiej, a niegdyś wyznaczała jej kanony. Nadal możemy zjeść barszcz biały czy tradycyjnie przyrządzone wędliny.
Żaden utwór zamieszczony w Portalu PolskaTradycja.pl (www.polskatradycja.pl) nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie, bez zgody właściciela serwisu.
Prośbę o zgodę należy kierować do Redakcji Portalu na adres redakcja(at)polskatradycja.pl. Zgoda udzielana jest w formie pisemnej lub elektronicznej.
Rozpowszechnianie utworów, po uzyskaniu zgody, możliwe jest tylko pod warunkiem podania bezpośrednio pod publikowanym utworem informacji o źródle pochodzenia (polskatradycja.pl) oraz odnośnika do strony źródłowej (link z atrybutem rel=”follow”). Niniejsza klauzula nie dotyczy użytkowników Portalu, linkujących utwory zamieszczone w Portalu w mediach społecznościowych.