Nabiał
Nabiał stanowił podstawę polskiej kuchni, z mleka, śmietany i jaj przyrządzano większość potraw. Do dziś mleko jest stosowane w diecie dziecięcej a jaja umieszczane są w Koszyku Wielkanocnym. W kategorii Nabiał znajdziecie państwo przepisy na przetwory mleczne oraz potrawy w których takie produkty jak mleko, śmietana, twaróg czy jaja stanowią główny składnik.
  

Jajecznica z pokrzywami

Jajecznica z pokrzywami to danie dosyć nietypowe i rzadko spotykane w innych regionach Polski. Osoby które lubią wyzwania smakowe i mają dostęp do młodych pędów...

Żaden utwór zamieszczony w Portalu PolskaTradycja.pl (www.polskatradycja.pl) nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie, bez zgody właściciela serwisu.

Prośbę o zgodę należy kierować do Redakcji Portalu na adres redakcja(at)polskatradycja.pl. Zgoda udzielana jest w formie pisemnej lub elektronicznej.

Rozpowszechnianie utworów, po uzyskaniu zgody, możliwe jest tylko pod warunkiem podania bezpośrednio pod publikowanym utworem informacji o źródle pochodzenia (polskatradycja.pl) oraz odnośnika do strony źródłowej (link z atrybutem rel=”follow”). Niniejsza klauzula nie dotyczy użytkowników Portalu, linkujących utwory zamieszczone w Portalu w mediach społecznościowych.