Warning: Array to string conversion in /home/klient.dhosting.pl/rapik/polskatradycja.pl/public_html/plugins/system/osmetarenderer/osmetarenderer.php on line 54
Alkohole - przepisy, składniki, sposoby
Skip to main content
Alkohole
Alkohol w najróżniejszej postaci towarzyszy ludziom od niepamiętanych czasów. W średniowieczu spożywano piwo, wino i miody pitne własnej roboty. Kiedy odkryto sposób destylacji i powstała pierwsza wódka nazwano ją wówczas "Wodą Życia". Książę Leszek Biały odmówił udziału w krucjacie argumentując swoją absencję brakiem piwa w ziemi świętej. Alkohol, kryje się pod różną postacią i jest częścią Polskiej Kuchni.

{module Reklama - Czerwona Responsywna}

Dereniówka

Dereniówka to inaczej nalewka z owoców dereni, określana jest również jako "królowa nalewek". Tak jak większość nalewek, tak i dereniówka służy...

Nalewka z żurawiny

Nalewka z żurawiny, to jeden z wielu przepisów kuchni kresowej. Żurawina jest owocem wpływającym na polepszenie wielu funkcji organizmu. Dlatego też często...

Piwo kozicowe

Piwo kozicowe to niskoalkoholowy napój popularny na kurpiach. Piwo kozicowe bazuje na jagodach jałowca i miodzie, które zastępują słody zbożowe stosowane w...